معرفی شهر آکتائو

معرفی شهر آکتائو مرکز استان مانگیستائو جمهوری قزاقستان

موقعیت:

     بندر آکتائو مرکز استان مانگیستائو است که در سال 1963 میلادی بنیانگذاری شده و بیش از 300 هزار نفر جمعیت دارد و فاصله آن تا پایتخت کشور 2413 کیلومتر می­باشد. استان مانگیستائو در جنوب غربی کشور جمهوری قزاقستان، شرق دریای خزر و بر روی فلات مانگیشلاق واقع شده است. این استان از شمال با استان‌های آکتوبه و آتیرائو، در جنوب با جهوری ترکمنستان، از سمت غرب با دریای خزر و از شرق با جمهوری ازبکستان همجوار است. مساحت این استان 165.6 هزار کیلومتر مربع و جمعیت آن مطابق با آخرین سرشماری بیش از 700 هزار نفر می­باشد.

توسعه اقتصادی- اجتماعی

      شهر آکتائو به عنوان مرکز استان مانگیستائو قزاقستان یکی از مهمترین مناطقی است که براساس برنامه ریزی‌های انجام شده درحال توسعه اقتصادی و اجتماعی است. این شهر داری سیستم لجستیک، حمل و نقل و ترانزیت قدرتمند بوده و به عنوان یک منطقه مرزی در قزاقستان دارای ظرفیت هایی قابل ملاحظه است.

     فعالیت اقتصادی استان عمدتا وابسته به منابع معدنی بویژه نفت و گاز می‌باشد. در طول 20 سال گذشته ، بسیاری از میادین بزرگ نفتی و گازی مانگیستائو در دریای خزر توسعه یافته است. با توجه به اینکه منطقه مانگیستائو در دریای خزر واقع شده،اهمیت حمل و نقل و ترانزیت در این منطقه رو به رشد است.

این منطقه به عنوان یک منطقه نفت و گاز خیز شناخته می­شود و 25درصد از حجم ملی میعانات نفت و گاز را تولید می‌کند. سالانه 18 میلیون تن نفت و 3 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در این منطقه تولید می­شود.

منطقه ویژه اقتصادی

     در منطقه ویژه اقتصادی آکتائو شرایط مساعد و متنوعی به لحاظ اقتصادی و صنعتی برای سرمایه گذاران فراهم است. در محدوده منطقه ویژه آکتائو تا کنون بیش از 29 پروژه سرمایه گذاری انجام شده است، در این بخش تمام تسهیلات مورد نیاز جهت سرمایه­گذاری فراهم است ازجمله: معافیت مالیاتی، دسترسی به زیرساخت­های مورد نیاز و فرایند ساده و سهل جهت جذب نیروی کار خارجی.

موقعیت گردشگری

    این منطقه به دلیل میراث تاریخی و ساحل­های مناسب و طولانی بودن فصل امکان استفاده از سواحل تفریحی در مقایسه با کشورهای سردسیر این منطقه از طرفیت های گردشگری برخوردار بوده و همین امر باعث رونق گردشگری شده است. در این رابطه 320 مکان مقدس و 13000 اثر تاریخی در این منطقه وجود دارد که خود جایگاه ویژه­ای در رونق گردشگری این منطقه خواهد داشت.

 

موقعیت ترانزیتی 

      بنادر آکتائو به یکی از مراکز بزرگ لجستیکی و حمل و نقل تبدیل شده است که شبکه ای از کریدورهای هوایی، زمینی، ریلی و دریایی را یکجا در برمی­ گیرد. در این منطقه 3 بندر دریایی با ظرفیت بیش از 27.4 هزارتن در سال وجود دارد که در این میان بندر دریایی آکتائو نقشی کلیدی در دسترسی کشورهای منطقه به بازارهای جهانی ایفا می­ کند.بنادر این شهر سهم بسزایی در انتقال محموله‌ها از طریق مسیر چند وجهی کریدور میانی دارند.